Куклен театър през ноември

01/11/2019 - 30/11/2019

9.11 -  Спящата красавица

По Шарл Перо

Драматизация – Димитър Павлов и Злати Златев

Режисьор – Злати Златев

Сценография – Коста Ортодоксов

Музика – Владимир Джамбазов

 

„В миг на щастие и радост не трябва да забравяме, че и зло има”

От много години над двореца и цялото кралство тегнели мъка и страдание.  Кралят и кралицата имали всичко, но си нямали деца.  В една нощ, по късна доба, пред портите на двореца се срещнали трите феи – на Мъдростта, на Красотата и на Злото и решили  да помогнат.  Не след дълго се родила красива малка принцеса.  Щастие и радост настанали в цялото кралство.  На празника по случай рождението обаче кралят и кралицата забравили да поканят Злата фея и както често става злото неканено се появило…. Прокобата на орисницата била жестока – „в ранна младост принцесата ще умре”.  Но като във всяка приказка доброто с помощта на мъдростта, красотата и най – вече на любовта победило – принцесата оживяла…

 

16.11 – Глупавият вълк

По приказката на Елин Пелин

Драматизация и режисьор – Теодора Попова – Лазарова

Сценография – Диана Узунова – Тодорова

Музика – Гергана Василева

Имало едно време един вълк, който бил голям и силен. Но за нещастие – в главата си нямал почти нищо. И точно заради това, доста често си лягал гладен…Една позабравена приказка, която ни учи да не се предаваме, да се борим, да използваме своите качества, за да се справим с всяка неочаквана ситуация и да продължим напред! Колкото и страшен да е противникът, не физическата сила, а нашият ум е най-силното оръжие, на което можем да разчитаме.

Атрактивни герои, интригуващи ситуации и прекрасна музика, с чиято помощ ще ви представим една поучителна, но и много забавна история.

 

23.11- Приказка за Фея и Зъбки

Сценична адаптация и постановка - Ефимия Павлова

Сценография - Наталия Гочева

Музика - Гергана Василева

 

Лили е малко капризно момиченце, което никого не слуша. Сутрин не иска да си мие зъбките и не иска да пие мляко, обича само сладки неща, а плодове и зеленчуци не обича. От това зъбките й погрозняват, появяват се кариеси… Но за зъболекар Лили не ще и да чуе! И малките млечни зъбки решават да избягат и да потърсят помощ при Феята на зъбките, която ще даде добър урок на Лили и на малките зрители!

 

30.11 – Малкото джудже

Режисьор: Петромил Денев

Сценография и кукли: Евелина Савицка

Чували ли сте някога за Якоб Рубенщайн? Не? Това е името на малкото джудже, чиято единствена цел е да открие златото, скрито в недрата на планината. Но когато гората е обзета от пожар, той се оказва изправен пред най-сложната задача в своя живот – да премине през пламъците, да пресече реката и да се срещне лично със Злата вещица – единствената, която може да спре огъня.

Огромно предизвикателство за едно толкова малко джудже. Но въпреки това,Якоб се впуска в приключениетo, за да докаже не само пред другите, но и пред себе си, че всеки може да се превърне в герой. Какво е необходимо  - сила, хитрост, бързина, но преди всичко – смелост. Смелостта да поемеш нещата в свои ръце и да се опиташ да ги промениш.

Приказка за неподозираните качества, които всеки от нас носи у себе си. Вълшебна и интригуваща история, която ще грабне вниманието на децата, но едновременно с това ще укрепи вярата им в техните собствени сили.


To top