Изложба - подводен свят - екзотични аквариумни рибки

20/09/2018 - 19/01/2019

От 20 август изложбата на Община Бургас "Подводен свят - екзотични риби" с най-атрактивните соленоводни и сладководни видове превръща част от мол  Бургас Плаза в морско дъно.

Изработени са специални декори, които ще ви отведат в подводния свят, ще ви качат на кораба на капитан Немо, за да видите екземпляри от най-красивите и опасни риби с различни размери и разцветки - от безобидните златни рибки, обитавали  китайските императорски градини, до безпощадните пирани, електрически змиорки и красивите риби-лъв.

Независимо че красотата е доста субективен фактор, тенденциите във видовите предпочитания към аквариумните обитатели са към ярките окраски или към особено редките речни и морски видове риби, селектирани за отглеждане в изкуствени условия. Затова отново ще видим в Бургас популярните риби - клоуни, екзотични соленоводни морени, веселите лунни раци от Нигерия, редки видове от остров Мадагаскар и др.

Кадри от подводния свят на Черно море ще се излъчват върху екранна стена за още по-автентична атмосфера. Експозицията "Подводен свят - екзотични риби" ще продължи до 15 януари 2019 г. с работно време от 10.00 до 22.00 часа.


To top